Úvahy, zážitky a co mě oslovilo

Nejsem fanatik

2. 5. 2010 18:51
Rubrika: Ze života

 

Dva příběhy, dva postoje ze dvou prostředí. Odlišné a neslučitelné na první pohled. Ale není to jen sugesce, že to, co na jedné straně se nám jeví jako bláznovství, nám v druhém případě připadá jako zcela normální a běžné. Posuď bratříčku sám.

Příběh první, smyšlený. Vyprávěl mi ho v mysli jeden imaginární řidič. Víš, já jsem dobrý řidič. Řidičský průkaz mám už 30 let. Mám i dobré auto. Pečlivě ho udržuji. Každý rok s ním jednou vyjedu z garáže, prohlédnu ho, umyji, vyčistím a zase zavezu do garáže. A každé dva roky s ním jedu na technickou prohlídku, to se musí. Po vsi ale chodím pěšky a když jedu do města nebo někam dál jedu autobusem nebo vlakem. Já nejsem žádný motoristický fanatik.

Příběh druhý, skutečný, který mi vyprávěl náš místní farář. Často ho slyší, když lidé přijdou na faru žádat o křest dítěte nebo svatbu. Víte pane faráři, já jsem dobrý křesťan. Pokřtěný jsem byl už před 30 lety. A chodím do kostela. Pravidelně každý rok o vánocích přijdu na mši svatou. A taky chodím na pohřby, to se přece musí. Ale jinak do kostela nechodím. Já nejsem žádný náboženský fanatik.

 

Zobrazeno 1722×

Komentáře

Eva66

Bohužel pravdivé. Jsme tak hloupí, že si šlapeme po lásce. Na druhou stranu ti jednoročáci jsou zbožní: zaposlouchejme se, kolikrát vzývají Boží jméno. Nač by chodili častěji do kostela. <br />
Jedu do Německa a podle klení poznám Čechy.<br />
Měla jsem chuť říct těm, kteří lidem prokazují lásku, zda nejsou fanatiky...

kacarovi3

Jozefe,to je jedna reakce na mou víru od krásné chytré ženy:cítím to tak,že jsi fanatik-až nezdravej a duševně nemocnej, každý věří v něco..a kdyby byl bůh, tak proč by nechal umírat nevinné děti..<br />
tvé názory se mi nelíbí..<br />
proč by bůh zkoušel důchodce-staré nemohoucí a vzal jim střechu nad hlavou..ne, s tímto se nikdy nesmířím,že trpí nevinní lidé a kurvy milionářské se jim budou smát..nezlob se,ten názor s tebou nezdílím. ;-((/Podobné reakce chodí často-jak nás vidí jiní.Já vím,že vlažná víra v Boha nic člověku nepřináší.Ježíš netouží po kvantytě ale kvalitě.Nevstoupí do srdce,které jej nevnímá.Otevřené ústa pro něj nejsou pozváním.Hledá otevřená srdce a je jich žalostně málo...Josef,dík za ty myšlenky.Jak přivézt lidi k modlitbě?Říci jim o Kristu?Proto jsme fanatici,žijeme v jiném reálu-Boží lásce.Josef,nemáš na konferenci v Brně vedle sebe volné místo?Drž mi ho.Potom mi pošli sms,kde sedíš.Pavel.

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio